Теч от тоалетна чиния

Ттеч от тоалетна чинияеч от тоалетна чиния се получава при неправилна сглобка на тръбите за чиста и мръсна вода или тяхното разместване.  Понякога тече от тръбата на тоалетното казанче, към тоалетната чиния, но това е видим теч и отстраняването му е бързо. При теч от тръбата между тоалетната и казанчето няма реални щети.

Теч от тоалетна чиния

Ние ще разгледаме теч от тоалетна чиния и по-точно теч от тръбата за мръсната вода, която свързва тоалетната с вертикалният щранг за отпадни води на ф 110. Тази тръба може да протече от страна на тоалетната или от страна на щранга. Напоследък се използват специални гофрирани маншони, вместо тръба.  При теч от долната част на тръбата или маншона, водата може да се просмуква около самата тръба на канализацията и да прониква в кухините на щранга или зад стената. Веднъж навлязло определено количество вода се натрупва влага и се образува теч при съседите или на ваша гранична стена. Такъв тип скрит теч е със слаб дебит и може да продължава с месеци. Дори и години преди да избие петно с видима влага. Мястото зад тоалетната е труднодостъпно и не може да бъде забелязано, без професионална апаратура. Някои майстори уплътняват със силикон или фуга въпросната тръба, но това не решава проблема, а може само да го маскира и скрие още повече от очите.

Откриване на скрити течове

Ние предлагаме откриване на теч от тоалетна чиния с термокамера и други уреди за откриване на течове. От тоалетната чиния, особено тоалетни монтирани в бани, без душ корито, душ кабина или вана, могат да образуват теч и поради други причини. Тоалетната чиния и моноблокове, от дълги години насам се монтират посредством специални дюбели и болтове, наречени монтажен комплект.

Теч от банята на съседа

Въпросният монтажен комплект представляват дюбели за бетон, които преминават през тоалетната чиния, плочките на пода, като се разгъват в бетона и по този начин държат самата тоалетна към пода. Доста често болтовете изгниват (по този начин им се намаля диаметъра), уплътнението около тоалетната и пода се нарушава и от там започва да преминава вода. Водата попада в замазката и плочата. Водата си намира пряк път и слиза при съседите, а ако нямате съседи, то избива по стените на банята ви.

Някои бани имат обратен наклон или липса на наклон и при тях този проблем е по изразен. Не са рядкост и баните при които няма уплътнение между тоалетната и пода.

Откриване и отстраняване на скрит теч

За откриване на скрити течове от тоалетна чиния ние използваме специални влагомери и термографска / инфрачервена камера от марката Flir. При оплаквания от съседа и липса на видим проблем, може да се обърнете към нас за откриване на скрити течове без къртене.

Предлагаме също и отстраняване на откритите проблеми около теча на тоалетната чиния.