Теч от тавана в банята

теч от тавана в банята Теч от тавана в банята е доста често срещан теч. Случва се да протече от тавана на банята, а някъде това не е еднократно. Теча от тавана в банята е продиктуван с проникване на вода най-вероятно от съседите над вас, но има вероятност водата да идва от по-горен етаж или покрива на сградата.

Теч от тавана в банята

Когато видим теч от тавана в банята веднага свърваме теча с проблем непосредствено над самото място на теч, петното или мухлясал участък. В банята има тръби и канали на почти всички стени, включително и по пода на помещението. Водата не може да преминава през плочата между етажите. Тя си намира най-лесното място и се стича от там. Тези места през които преминава от етаж на етаж всъщност са технологични отвори в самата бетонна плоча. Технологичен отвор в плочата е отвор оставен по време на строежа. Отвора може да е предвиден за тръби за водопровод и канализация или вентилация.

Теч от тавана в банята, откриване

Така водата може да идва от другият край на банята или от лирата на банята, но се сцежда по тавана в банята ви от страна на тези отвори. За да се открие причината за теча от тавана в банята ви се използва един единствен безразрушителен метод – термографският анализ на скрит теч.  Това представлява откриване на теч в баня с термокамера, без къртене. Точността е гарантирана! Метода се основава на термодинамиката, като преобразува лъчението от невидимият спектър във видим. Откриването на теч с термокамера е напълно безвредно. Самата термокамера не излъчва а поглъща излъчените от предметите лъчи. Обследването на причината за теч от тавана в банята отнема около 1 час и е необходим достъп до съседната баня . Цената за откриване на скрит теч в баня и причината за теч от тавана в банята е 90,00 лв.

Тук трябва да отбележим, че откриване на теч от тавана е невъзможен без достъп и обследване на помещенията, които се намират непосредствено над или до теча.