Отстраняване на течове

Отстраняване на течове е извършване на необходимият ремонт с цел премахване на причината за теча. При скрити течове, откриването на теч се извършва с професионална апаратура и уреди за откриване на течове с термокамера или ултразвук. След откриването на проблема, т.е локализирането на аварията с точност следва нейното отстраняване, ремонтиране.

Отстраняване на течове

отстраняване на течовеОтстраняването на течове може да се извърши по няколко начина. Първи начин е премахване само на определен елемент, които създава теча или смяната на цяло звено. За да сме по-ясно ще дадем пример. При ВиК теч от водопровод на студената вода в баня е локализиран теч от поцинковано коляно на ½. Вариантите са два: да се смени само коляното на ½ или да се смени цяло парче тръба от точка до точка, включително и коляното. Отстраняване на течове обикновено е свързано с къртене и разбиване на плочки, мозайка, бетон, шпакловка, преработка на подови настилки, разместване на кухни, поправка или подмяна на хидроизолация, поправка на фуги и други подобни дейности. При ремонт и отстраняване на течове се има предвид пълен ремонт с включено възстановяване на работната площадка. Това включва възстановяване на шпакловка, плочки и т.н. Разбира се откриване и отстраняване на течове се предлага от малко фирми, а по-голяма част от тях не предлагат възстановяване след ремонта.

Ремонт на теч. Препоръчана форма за откриване на течове.

Повечето фирми предлагащи откриване на течове, не предлагат отстраняване на течове. Елвидом ООД разполага с професионална апаратура и технически лица за откриване на течове. Разполагаме с водопроводчици за отстраняване на откритите от нас течове. Извършваме откриване и отстраняване на течове с гаранция.

Понеже много често получаваме запитване за цена на отстраняване на течове трябва да отбележим следното:  изготвяне на оферта за ремонт и отстраняване на теч може да се изготви единствено след неговото откриване. Не е възможно да оформим цена за неизвестен ремонт.

Елвидом ООД отстранява течове от поцинкован водопровод, водопровод за топла и студена вода от PPR, течове от тръби на парно, течове от тръби на пожарен хидрант, теч от тръби на канал, ВиК течове, течове от тераси, балкони, теч от покрив, неприятните течове от бани, теч от фуги и други видове течове.

Намиране на скрити течове и ремонт

При откриване на теч от нас получавате констативен протокол и изготвяме оферта за отстраняването на теча. Офертата е по желание на клиента. Самата оферта не ви задължава да изберете нас за ремонта и никога не се изготвя без желанието на клиента.

За да се ориентирате в цените за откриване на течове и отстраняване на течове вижте нашите ценови листи за ВиК услуги и ремонти.

Цени за откриване на теч от 148,00 лева.

Цена за ремонт и отстраняване на теч само след оглед, чрез изготвяне на писмена оферта .