Откриване на теч от покрив

откриване на теч от покривОткриване на теч от покрив е трудна задача. Трудна е от самото начало до ремонта на проблема причиняващ теча. Покрива е обща част на сградата. В днешно време обаче събирането на пари за общите части на сградите е трудно и това го знае всеки, които живее в многоетажна сграда с много съседи.

теч от покривна тераса, теч от покрива на панелен блок….

Покривите могат да имат различна форма и различна конструкция. Има наклонени скатни покриви, плоски равни покриви и куполни покриви. Покрива може да се покрие с различни материали – керемида, битумна керемида, ламаринена керемида, камък, хидроизолация на ролки, течна хидроизолация, медна ламарина, поцинкована ламарина или дърво. Всеки покрив, без значение от тапа си има хидроизолация. Повреждането на хидроизолационният слой на покрива създава течовете.

Откриване на теч от покрив

При откриване на теч от покрив се използват различни методи и начини за откриване на теча. Първият и най-разпространен поради ниската цена е визуалният начин за откриване на теч. Нарича се визуален, понеже не се използват специализирани уреди за откриване на течове. Техническото лице преглежда щетите от теча, ориентира се в горната част на покрива и се стреми да открие проблемната зона. При визуално откриване на теча е възможно да се наложи използване на вода. Водата се полива с маркуч или съдове в определена зона, за която има съмнение и се чака да протече. При протичане се потвърждава проблема. Метода има предимства и недостатъци, но като цяло се използва предимно за скатни покриви.

Вторият начин за откриване на теч от покрив чрез специализиран локатор на течове от покрива, които не е много практичен и приложим метод. На практика метода е неприложим. Реално метода не прави разлика между проникване на вода под хидроизолацията и проникване на вода през останалите слоеве от покрива – бетон, замазка и други.

Трети метод за откриване на теч от покрив е термографската диагностика. Термографсакият анализ на покрива, при спазване на специални условия ще покаже мястото на проникване на водата под хидроизолацията, както и местата където се събира водата. Откриването на теч от покрива с термокамера трябва да се извършва в тъмната част на деня при определени температури и влажност. Термокамерата показва местата с повредена хидроизолация, а поглед с камерата отдолу ще покаже местата от където водата преминава през плочата или други материал в зависимост от конструкцията на сградата. В повечето случай се оказва проникване на вода през хидроизолацията от едно място, събирането и във водни джобове и резервоари на друго място и проникването и към вътрешността.

Цена за откриване на теч от покрив

Извършваме още почистване и отпушване на улуци, смяна на улуци и ремонт на улуци и водосточни тръби. Цената за диагностика на теч от покрив се образува в зависимост от условията за работа, обема на работата и спецификата на теча.

Предлагаме откриване на течове с термокамера и ремонт на течове за София и област София. Обследване на течове и ремонт на покриви.