Откриване на течове с термална камера

Откриване на течове с термална камера е метод за откриване на скрити течове без къртене с помощта на инфрачервена камера. Инфрачервената камера е уред, които визуализира инфрачервените лъчи излъчвани от обектите. Откриването на течове с камера се налага при течове с неясна локация, като уреда открива точното място и вида на проблема предизвикващ теч.

Откриване на течове с термална камера. Видове скрити течове

С термална камера може да се откриват скрити течове на вода от водопровод, парно, канализация, теч от покрив, теч от комин, теч от тераса, теч от балкон, теч от сифон, теч от таван, теч от съсед и още много други скрити течове. Откриване на теч с термална камера спестява време, нерви и най-вече пари, като свежда до минимум ремонтните дейности и разходите по откриване и локализиране на проблема. Откриването на течове с термална камера е доказан и съвременен начин за намиране на течове с точност. Термалните камери намират много широко приложение в различни сфери на строителството, електрониката, електротехниката, химическата и тежката промишленост, корабостроенето и машиностроенето, медицината и още много други приложения.

Откриване на теч с термална камера без къртене

откриване на течове с термална камераТермалната камера работи с лъчи в диапазона на топлинното излъчване 300 GHz до 400 THz. Това излъчване го има от всички обекти с температура над минус 273,1 градуса по Целзий. Инфрачервеното излъчване има видим и невидим спектър на излъчване. Пример за това може да се даде с нагорещен железен предмет и топъл такъв. Разликата между топлото желязо и желязо със стайна температура няма да се види с просто око.  Нажеженият до червено предмет ще се види с око.

Ние предлагаме откриване на течове с термална камера, без къртене и разбиване на стени, подове и тавани. При наличие на теч само трябва да се свържете с нас. Ние откриваме и отстраняваме скрити течове за София и цялата страна.

Работим с термокамера на марката Flir, като разполагаме с опитен и сертифициран екип от термографи с ниво ІІ. Цени за намиране на теч.