Теч от сифон

Теч от сифонВ ежедневието се получават различни видове течове на чиста вода, отпадна вода и дъждовна вода, в зависимост от местоположението на теча.  ТЕч от сифон е само един вид скрит теч. Всички течове представляват разлив на вода, която по една или друга причина прониква в строителните материали във вътрешността на сградата, като нанася щети по стени, подове и самата конструкция на зданието. Разнообразието от течове е огромно. Има теч от покрив, теч от канал, теч от тераси, теч от бани, теч от водопровод, теч от парно и още много видове течове, като няма да изброяваме всички разновидности на течовете. Един от споменатите видове течове е теч от сифон. Какво е сифон?

Теч от сифон, начин на откриване и отстраняване

От казаното до тук разбираме, че сифона се монтира като начало на отводняване на дадено помещение или открита площ и е свръзка към канала при мивки, под на мокро помещение, под на баня, под на тераса или балкон, а в някои случай и на покрив (при равни покриви или покривни тераси). Сифона е изработен от чугун, алуминиеви сплави или PVC съединения, като в повечето случай има водна възглавница за да спира връщане на миризми от канализацията. Водна възглавница нямат правите сифони и воронките. Теч от сифона се получава по две основни причини – некачествен монтаж или изгнил сифон. Сифоните гният в дъното си, където е водната възглавница и постоянното наличие на вода си казва думата.

Откриване на теч с камера

 За откриване на теч от сифон се използва инфрачервена камера, която заснема движението на водата и мястото на пробива около сифона.  Най-често сифони протичат по терасите и в баните. Откриване на теч от сифон в баня  е трудна задача, дори и с нужната апаратура за откриване на теч. Важно е да отбележим, че откриване на теч от сифон с ултразвук не може да се осъществи!

При наличие на теч от съседи, т.е банята на съседите над вас имайте предвид, че е твърде възможно да има проблем със сифона на пода.

За да проверите със сигурност дали тече сифона на съседите от горният етаж, то ви е необходима професионална фирма за откриване на течове. При проверката за теча трябва да осигурите достъп до съседите и до вашето жилище. Едно от задължителните условия при откриване на теч в баня е помещението( в случая банята) да е със сухи повърхности. При сухи повърхности се разбира реално сухи,  а не забърсани от водата с парцал за под непосредствено преди термографското обследване.

Водата на повърхността на пода или стените ще разсеят инфрачервеното излъчване и ще провалят намирането на теча.

Ние ви предлагаме откриване и отстраняване на теч от сифон. Извършваме смяна на подов сифон на баня от всякакъв тип. Смяна на точков сифон и линеен сифон с възтановяване на пода на банята.

Работим с термокамери на световно известната марка за термографски уреди и апаратура FLIR.

Цени за откриване на течове може да разгледате в нашата ценова листа.