Теч от мръсния канал

теч от мръсен каналСкрити течове се появяват във всяка баня и кухня, може и в мокро помещение. С две думи там където има тръби и канали. Ние предлагаме откриване и отстраняване на течове от мръсен канал за София и цялата страна. С какво се различава теч от чиста вода и тръба от теч от мръсния канал?

Откриване на теч от мръсния канал

При теч от тръба, теча е непрекъснат и с голям дебит, като при по-силни течове дори и със звук от излизащата вода, докато при теч от мръсния канал нещата са по друг начин. При пробит, спукан или запушен мръсен канал се получава теч само когато има използване на канала. До тук нещата изглеждат прости, но за съжаление не са. При теч от мръсния канал не винаги теча е директен, а по някога се получава от няколко минути до почти час след използването на канала. В други случай на теч от мръсен канал се наблюдава видим теч, но не е ясно къде е проблема. В двата случая трябва да се отстрани теча, но за неговото отстраняване е необходима локализация, особено при теч от вертикалният мръсен канал, кото е зазидан и преминава през всички етажи на сградата. Същото е положението и при канала за мръсната вода на пода в банята.

От до тук казаното става ясно, че е трудно е да се наемете да къртете и да ремонтирате нещо без да сте сигурни за мястото на проблема и неговото естество. Преди да се предприеме каквото и да е се налага откриване на теча от мръсния канал.

Какво е необходимо за откриване на теч от мръсния канал?

За откриване на теч от мръсният канал е необходима термографска камера и опитен персонал, както и редица други съпътстващи уреди, като влагомери, датчици и други. Важно условие е осигуряване на достъп до помещенията с признаци на теч, както и това те да са сухи. Помещенията трябва да са напълно сухи. При търсене на теч от канал трябва да имаме и топла вода (това е важно при липса на ТЕЦ). Трябва да има налична топла вода в достатъчни количества за провеждане на термографското обследване на канала.

Цени за откриване на течове с камера може да видите тук.