Откриване на ВиК течове

 Професионална фирма за откриване на ВиК течове с термокамера без къртене за София. Течове от ВиК се получават по ред причини, като основната е стареене на материалите на тръби и повърхности. Самите ВиК течове са течове на вода, като водата може да бъде чиста, дъждовна или мръсна. Чистата вода може да бъде топла вода или студена вода. От казаното до тук става ясно, че ВиК течове са течове на чиста или мръсна вода от водопроводни тръби или канализационни тръби. ВиК течове има във вътрешните ВиК инсталации и на сградите и във външните ВиК системи. За откриване на ВиК течове се използват няколко вида апарати и уреди и различни методи.

Откриване на ВиК течове

откриване на ВиК течовеМасово използваната апаратура за откриване на течове е термографска камера и влагомери с различен принцип на работа. Използват се още акустични уреди и корелационни уреди. Използването на съответните уреди и методи за откриване на ВиК течове се определя от характерните особености на теча, мястото на аварията и сложността на ситуацията. Вътрешните и външните ВиК течове са коренно различни.

Видове течове, откриване на течове

Самите ВиК течове се разделят основно на външни и вътрешни, като всеки от тях се разделя на теч от водопровод ( теч на вода от тръби с високо налягане) и теч на вода от канализационна тръба. Теча от водопровод може да е теч на студена и топла вода. При течове от водопровод откриването не е чак толкова голям, но при течове на канализацията вече е проблем. Теч на мръсна вода, особено външна канализация се открива много трудно, дори може да заявим, че откриването на такъв теч в повечето случай е невъзможно.

Ние сме екип от опитни термографи, радиографи и водопроводчици, които са оборудвани с професионална апаратура за откриване на течове. Предлагаме намиране на ВиК течове с камера и ултразвук. Методите за откриване на течове позволяват откриване на теча без къртене. Работим по диагностика на течове за София и цялата страна.

Елвидом ООД извършва локализиране и отстраняване на ВИК течове. Цени за откриване и отстраняване на ВиК течове вижте тук. Цена за намиране и диагностика на ВиК теч от 148,00 лева.

Предлагаме термографски анализ за :

  • диагностика на теч в банята
  • откриване на теч от водопровод
  • термокамера под наем за течове
  • обследване на течове
  • откриване на течове и ремонт